• Home
  • Pete Enns & Bibelen For Normale Mennesker

Pete Enns & Bibelen For Normale Mennesker

en predikant spurte: «Hva er de fem mest meningsfulle øyeblikkene i livet ditt? Hvis minst to eller tre ikke skjedde i kirken, er noe galt.»

vel, da er det noe galt med meg. Jeg husker et øyeblikk, men det handlet om å unngå kirke-Og Gud var der også, Fordi Gud ikke trenger kirke for å komme seg til oss.

for 20 år siden var min eldste syv, og vi hadde en rousing god tid i bakgården og spilte et ballorientert spill av noe slag. Jeg husker ikke hva, men det sannsynligvis involvert meg banke ham i bakken gjentatte ganger. Jeg husker også latteren, svetten, utmattelsen—gleden og fremfor alt min dype-jeg vil si i ettertid, åndelig-forbindelse med min sønn.

da høstmiddagen begynte å krype mot skumringen, så jeg på klokken min og så tiden—5:30. Søndag kveld gudstjeneste begynte på 6:30, og vi måtte få flytte.

» Kom igjen. På tide å gå inn og gjøre seg klar for kirken.»

ansiktet hans falt. Latteren var borte. Det er på tide å gå i kirken og være Sammen Med Gud.

jeg har lest brosjyren. Jeg reiste tre barn, og jeg vet godt at de ikke alltid vil gjøre det som er best for dem, for egen helse og sikkerhet. Barn kan ikke ringe sine egne skudd, og det er derfor de er barn og du er foreldre.

Så, Selv om barna tror kirken er en dra, tøffe grønnsaker på dem. Det er bra og riktig, og de går—saken avsluttet. Det er en Tid for Oreos og en tid for kale. Kirken er kale.

vår kirke samfunnet på den tiden, som mange andre, var veldig stor på » gå i kirken.»Gud befaler tilbedelse i Det Gamle Testamente (som betydde en slags offer eller offer), og Det Nye Testamente har et vers et sted om ikke å forlate samlingen Av Guds folk.

så søndag var seriøs virksomhet. Opp tidlig, rush gjennom frokost (hvis i det hele tatt), samle barna dine slik at de ser semi-presentable, slik at ingen kan klandre deg for å være en dårlig forelder, ta Tak I Biblene dine og ut av huset med 8:30 for flere timer med alderstilpassede gudstjenester og søndagsskoleklassene.

hvis du gjør disse tingene regelmessig, uansett hva dine barns små hjerter føler og sinn grubler, vil du gjøre «det» riktig, og du kan forvente fantastiske Kristne resultater som Dine Kristne barn møter alle slags verdslige utfordringer gjennom videregående skole og høyskole.

innen søndag morgen endte tidlig søndag ettermiddag. Rip kirkens klær av halvveis gjennom døren, ta på de morsomme klærne, spis lunsj,og vær så snill. Bare for å stoppe det hele noen dyrebare timer senere, slik at du kan gjøre søndag morgen igjen om kvelden.

mine barn hatet det. Sue og jeg hatet det også, men vi visste det bare ikke ennå. Vi holdt plodding sammen med flokken fordi, som jeg sa, «å gå i kirke» er akkurat det du gjør på søndag. Søndag er hviledagen, og hvis det betyr at du kjører deg ragged, så vær det.

Å Rote med det systemet lekte med hellig ild, og i ettertid holdt vi opp med rutinen ut av en unstated frykt for hva andre kan si om oss, og spesielt meg, gitt at jeg var en seminarprofessor på den tiden.

men de siste årene har jeg angret på at jeg aldri hadde sans og mot til å ta et skritt tilbake fra alt for å vurdere hva som skjedde—med meg og min familie.

men min sønn hadde ikke slike sosialt skriptede filtre. «Tid til å gå inn og gjør deg klar for kirken» ble møtt med spontan ærlighet: angst og irritasjon ved å gå til det kjedelige stedet igjen.

Igjen, jeg vet hva playbook sier. Det spiller ingen rolle om barna ønsker å gå i kirken. Bare tvinge dem. Det er bra for dem, du vil se. Med tiden, de vil bli vant til det og se fordelen av «å gå i kirken.»Alt dette er a bygge et solid fundament av sikkerhet som de blir eldre .

Kanskje. Iblant. På en måte. Ikke alltid. Sannsynligvis ikke engang egentlig så ofte, Hvis Barnas statistikk er noen guide. Tilsynelatende er færre og færre unge overbevist om at «å gå i kirke» er verdt tiden.

jeg tror på religiøs instruksjon for barn, men trikset er å finne en måte å få det til å føle seg mer som en glede enn en tjue pund vekt bundet til en syv år gammel rygg, en annen hyperstrukturert oppgave å gjøre, en annen boks med plikter å krysse av i en dags arbeid.

og jeg beklager ikke å være klar eller klok nok til å gripe han muligheten til å ære min sønns følelser. Han var i den dyrebare alderen hvor han ville stille alle slags åndelige spørsmål med den slags ufiltrerte ærlighet barn denne alderen er kjent for.

En kveld, omtrent på samme tid, diskuterte min sønn og jeg av en eller annen grunn temaet himmelen. Han bestemte seg for at himmelen hørtes helt kjedelig ut, og han ville heller gjøre uten den typen evig eksistens.

han hadde koblet prikkene. Hans opplevelse av Gud her var en forhåndsvisning av opplevelsen Av Gud senere. Og han konkluderte med at «å gå til himmelen» var ikke annerledes enn å avslutte spilletid og » gå til kirken.»Det er vanskelig nok å være elendig i noen timer, men aldri slutt?!

bare syv år gammel og Hans Kristne utdannelse—som jeg støttet og fulgte til tross for signalene—hadde allerede uforvarende indoktrinert ham til å tro at fellesskap Med Gud, enten Nå eller senere, var i et ord et komplett drag.

som foreldre ble vi fortalt om alvoret i å få barna våre til å komme til kirken slik at de kan bli undervist. Det gjorde vi, og det var de. Og i ettertid vil jeg gjerne tro at det er en bedre måte. Ja, de ble undervist. Men de fanget også mye. Og du vet hva de sier om flere ting som blir fanget enn lært.

på slutten av dagen bestemmer foreldrene hvordan barnas tid er best brukt. Jeg klandrer ingen, men jeg angrer. Jeg tror Også At Gud overgår våre angrer.

Leave A Comment