• Home
  • Hvordan Tolke Drømmer

Hvordan Tolke Drømmer

jeg våknet i en kald svette. Jeg drømte at huset mitt brant ned. Jeg var opprørt og forvirret. Hvorfor skulle jeg drømme om noe så forferdelig?

neste dag nevnte jeg drømmen til En Kinesisk venn. Før jeg kunne fullføre, et stort smil spredt over ansiktet hans.

«vet du ikke at det betyr at du har rikdom i vente for deg?»han sa ivrig.

«Ifølge hvem?»Spurte jeg.

» drømmenes gud, Zhou Gong!»

mens jeg spurte rundt, fant jeg ut at mens Noen Kinesere vet Om Freud, og nesten ingen vet Om Jung, vet alle Om Zhou Gong. Jeg var nysgjerrig. Hvordan Ble Zhou Gong en så pålitelig kilde til betydningen av drømmer?

det viser seg at denne gamle filosofen er gitt felles kreditt for folk tolkninger av drømmer som har vært populære I Kina i over 3000 år. Han er bedre kjent Som Hertugen Av Zhou, og han var ingen vanlig mann.

Bortsett fra å holde Sammen Det nystiftede Zhou-Dynastiet ved å skape ideen Om Himmelens Mandat til å beseire sine fiender og penning Den Kinesiske klassikeren «I-Ching», skapte han også Den Første Kinesiske drømmeordboken og ble kjent som drømmenes gud. Mye som senere lignende tomes, Deler Zhou Gongs «Book Of Auspicious And Inauspicious Dreams» (《 周公解梦 》 zhōō jiě Mè) Drømmer I en serie av kategorier Basert på emne (planeter og vær; omgivelser; guder og ånder; kroppen; musikk og disharmoni; levende vesener; klær, smykker og diverse).

hans ideer er avgjørende for å forstå Det Kinesiske drømmekonseptet; så mye at selv om hans tanker er alt annet enn moderne, tror Mange Kinesere fortsatt Hva Zhou skrev.

«Nesten Hver Kinesisk person mener at hvis du drømmer om en slange som biter deg, er det et tegn på at du vil få mye penger. Jeg kan ikke forklare det, men for oss har det gyldighet, » sa Min venn Ma.

da jeg spurte kjæresten min, svarte hun umiddelbart: «Selvfølgelig kjenner jeg ham! Du vet at jeg hater skrekkfilmer, men hvis jeg drømmer om mine døde slektninger, plager det meg aldri. Ifølge Zhou Gong er Det et tegn på velsignelser og lang levetid.»

Drømmer om en hund bjeffer er et tegn på uflaks. Gråt hår betyr lang levetid. Drømmer at du ikke har klær på betyr uflaks, etterfulgt av fattigdom eller ydmykelse. Når du har problemer med å kjøre et kjøretøy i en drøm, betyr det at du ikke kan få det du vil ha. Drømmer hvor du får folk til å drikke ånder, betyr at du kommer inn i argumenter, men å bli invitert til å drikke betyr lang levetid.

mens Alle Kinesere jeg snakket med anerkjente Zhous innflytelse, nedtonet De Også—på samme tid—Den.

«Ingen tror på Alt Zhou sa. Vi velger bare de tingene som gir mening for oss, » Fortalte Ma meg.

Gitt Det Faktum At Zhou Gong sier noen ganske merkelige ting, virker det som en rimelig forventning. For eksempel ville jeg hate å se konsekvensen hvis de fleste trodde På En Av Zhous fremmede tolkninger: hvis du drømmer at din kone er gravid, betyr det at hun har en affære.

mens Noen kan argumentere For Zhou Gongs innflytelse på moderne Kinesisk drømmetydning, og debatt om han faktisk skrev boken, er det ingen tvil om merket hans navn har forlatt På Kinesisk dialekt. Selv i dag, etter At Kinesere våkner fra en fin hvile, blir de fortsatt noen ganger spurt: «møtte Du Zhou Gong?» (你是去见周公了吗?Ni shì qù jiàn zhōugōngliǎo ma?)

Leave A Comment