• Home
 • Enslig Mor Ved Valg: Hvordan Velge En Sæddonor

Enslig Mor Ved Valg: Hvordan Velge En Sæddonor

infertilitet

 • Emily Wolper
 • Aug 28, 2012 5: 10PM

  I forrige uke delte Emily sin historie om å bestemme seg for å bli en enslig mor ved valg. I dag forteller hun oss om en annen viktig beslutning: å velge donor.

  hvis du får opsjonsangst fra å vade gjennom sidene Til Jdate eller Match.com, jeg foreslår at du ringer inn forsterkninger hvis du noen gang bestemmer deg for å bli gravid ved hjelp av donorsæd.

  det er mange cyrobanks, som de kalles, med store databaser av menn som har donert sin sæd («donert» for penger, for å være klar) for årsaken til folk som vil ha babyer, men av en eller annen grunn mangler sædceller. I mitt tilfelle mangler jeg sæd fordi jeg mangler en mann-for øyeblikket! Å velge donorsæd er tilsynelatende et stort stikkpunkt for mange kvinner som vurderer å bli enslige mødre ved valg. Jeg har hørt historier om kvinner som tilbringer et år eller mer prøver å velge en donor.

  jeg lovet meg selv, da jeg hørte disse historiene, at jeg ikke skulle la prosessen med å velge en donor fange meg. Først vurderte jeg å spørre noen jeg kjente. Dette virket som en åpenbar mulighet. Jeg har for øyeblikket ikke en partner, men jeg kjenner menn, og noen av dem er fantastiske. Jeg hadde en kort liste over utfordrere og fantasert om hva som ber dem om deres sæd ville være. En natt var jeg ute for drinker med en venn som hadde laget den korte listen (som egentlig var en høy liste) og jeg fortalte ham hva jeg planla. Han var veldig spent på meg og nysgjerrig på prosessen med å velge en donor.

  «Vel,» sa jeg til ham ,»jeg vurderer å spørre noen jeg kjenner–og du har laget listen.»

  » Wow!»han svarte,» har du lagt merke til at jeg er kort?»Jeg hadde lagt merke til at han er kort og han var den eneste korte fyren på listen (ikke at jeg har noe mot korte gutter, men jeg skjønte at hvis jeg velger en mann for HANS DNA, kan han like godt være høy). Jeg forklarte ham at det faktum at han er utrolig smart, snill og talentfull trumpet sin høyde. Han er også veldig pen og har svært gamle besteforeldre, viktige ting å vurdere.

  vår påfølgende samtale forseglet avtalen, men på min beslutning om å velge en anonym donor mot noen jeg kjenner. Han hadde alle slags spørsmål om sitt engasjement med barnet. «Hva om jeg vil være involvert?»spurte han. «Hva om du trenger penger?»»Hva om jeg trenger penger ?»Han spurte slike gjennomtenkte spørsmål, og jeg innså at for meg ville det å bruke en kjent donor være som å lage en mini-skilsmisse uten den morsomme innledningen. Jeg takket ham for hans ærlighet og kastet meg inn i cryobank-nettstedene.

  jeg bestemte meg for en liste over attributter som jeg ønsket at giveren skulle ha: høy, smart, veldig god i matte (fordi jeg er mer av en ordperson), musikalsk og brunhåret. Han måtte også ha visse medisinske egenskaper-spesielt lærte jeg at JEG ER CMV-negativ (som jeg fortsetter å kalle CRV-negativ, bare for å bli påminnet om AT CMV er et virus, i motsetning TIL CRV, som er en bil), så jeg trengte en donor SOM ER CMV-negativ, noe som er vanskelig å komme forbi. Jeg ble også satt på å velge en donor som er «åpen», noe som betyr at når barnet mitt blir 18, kan hun eller han kontakte og muligens lære mer om ham.

  jeg diskuterte om jeg skulle velge en donor som jeg også fant veldig attraktiv. Jeg bestemte meg for at dette ikke var en viktig faktor etter å ha tilbrakt en ettermiddag undersøke profiler av menn som så ut som eks-kjærester og ex-knuser. Jeg har også vurdert å velge En Jødisk donor. Tross alt, hvorfor ikke holde det i stammen? Men da tenkte jeg på min tro på at når det er mulig, er det en god ide å blande genpoolen. Jeg har også tenkt på alle grunnene til at jeg vil nyte å finne En partner som Er Jødisk–kulturelle felles plattform, felles historie, nevrose, kjærlig foreldre–og jeg innså at disse er ikke ting jeg trenger å ha til felles med mannen SOM DNA jeg kjøper.

  selv med alle disse alternativene adressert og sortert ut, sliter jeg med donorsøket mitt. Jeg fant en donor som jeg virkelig likte–søt, arsty, smart–høy-men det var noen problemer. Han virket veldig arrogant i sine intervjuer (du kan faktisk høre giveren bli intervjuet om en rekke emner av noen på cryobanken) og han hadde allerede en hel del 25 rapporterte avkom. Cryobankene satte grenser for antall avkom en donor har lov til å ha før de kuttet dem fra programmet, men jeg hadde blitt fortalt at disse «rapporterte» tallene bare er det; de er rapportert. Det betyr at det kan være ytterligere 50 (eller flere) babyer der ute som ikke er rapportert. Jeg prøvde å overbevise meg selv om at jeg ikke bryr meg om dette nummeret, men innså at det generelt forstyrret meg. Jeg erkjenner at det er en høy sannsynlighet for at barnet mitt vil ha et par halvsøsken der ute, men allerede vet at det ville være minst 25 var mer enn jeg kunne magen. Så farvel til donor #45068.

  og hei, Mamma! Det stemmer, alternativangst ble bedre av meg–og jeg ringte til slutt den beste forskeren jeg kjenner – og personen som investerte i denne prosessen som jeg er–min mor. Hun hadde vært spent på å se på databasene siden jeg hadde startet mitt søk, og jeg tror hun var veldig glade for å hoppe inn i donor cyber verden. Jeg spurte min mor å begrense søket til hennes topp 10 og jeg ville velge blant dem. Hun valgte 11, og fra den gruppen kom min donor.

  han er ganske fantastisk: 6 ‘ 0, brunt hår og øyne, søte babybilder (ja, du får se dem også), super lyst, nysgjerrig ,fantastisk i matte (i henhold til sitt eget selvrapporterte nivå: multivariabel kalkulator) og tilsynelatende donert for alle de riktige grunnene. Hans foreldre er friske og hans far er 6 ‘5″. Han elsker å lage mat og spille gitar. Jeg innrømmer det; jeg er forelsket i min donor!

  av alle bekymringene som denne prosessen kan forårsake, er den som jeg ikke lider av ambivalens om min donor. Han er fantastisk. Og jeg er takknemlig!

  For å lese Resten Av Emilys serie, klikk her.

  Leave A Comment